Scroll voor het artikel

Persoonlijk verhaal uit Oeganda #4

De cijfers rond bevolkingsgroei zijn indrukwekkend. En de groei is ongelijk verdeeld: de bevolking in ontwikkelde landen, inclusief Nederland en Duitsland, blijft stabiel of daalt, terwijl de bevolking in Sub-Sahara Afrika kan verviervoudigen. We gaan naar Oeganda om te kijken hoe het land omgaat met snelle bevolkingsgroei. Wat betekent het voor de inwoners en voor de regering? Hoe kan de internationale gemeenschap zijn verantwoordelijkheid nemen? In een 6 minuten durende film wordt het duidelijk.

Bezoekers worden met name gegrepen door het persoonlijke verhaal van het 20-jarige meisje Nabirye Jamila. Ze komt uit een groot gezin en moest op jonge leeftijd stoppen met school, omdat haar ouders het schoolgeld niet meer konden betalen. Als tiener trouwde Nabirye en kreeg ze drie kinderen. Inmiddels is ze gescheiden en woont ze met haar kinderen bij haar moeder.

Oproep

In de film doet Nabirye een oproep aan internationale ngo’s om jongeren te trainen over het nut en de noodzaak van het hebben van kleine gezinnen. Naast Nabirye komen ook een gezondheidswerker, een overheidsofficial en een jongerenwerker in de film aan het woord.

In Afrika wordt de bevolking de komende jaren 3 keer zo groot

#wistjedat

Deel dit artikel